Виставка КОЛЬОРОВІ МРІЇ

Виставка КОЛЬОРОВІ МРІЇ

Немає опису світлини.

20 лютого в межах проєкту «Милосердне Мистецтво» відбулася виставка «Кольорові мрії», де представлено спільні творчі досягнення здобувачів вищої освіти та людей з інтелектуальними порушеннями.
Соціально-творчий проєкт «Милосердне Мистецтво» є практичним втіленням напрямів виховної роботи зі студентською молоддю в умовах викликів сьогодення через залучення здобувачів вищої освіти до волонтерської діяльності, доброчинних заходів, акцій, спрямованих на розвиток духовності, національно-патріотичних почуттів, художньо-творчих здібностей, необхідних для здійснення майбутньої фахової діяльності.
«Милосердне Мистецтво» наголошує на важливості виховання в сучасної молоді свідомої громадянської позиції, здатності до емпатії та впровадження ідей інклюзивного суспільства. Аналізуючи волонтерський досвід студентів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва К-ПНУ, науково-педагогічні працівники кафедри розглядають можливості й переваги спільної творчої та соціальної взаємодії студентів-художників і молодих людей з інтелектуальними порушеннями спільноти міжнародного руху «Віра і Світло» у позанавчальний час.
Детальніше читайте за покликанням: https://meridian.kpnu.edu.ua/…/kolorovi-mrii…/

Немає опису світлини.

Неймовірно прекрасна за задумом, емоційністю та символікою робота «Ластівка мрії»! Ця картина уособлює все те, що ми робили та робимо для популяризаціі ідей інклюзивності у нашому суспільстві, визнання рівних можливостей та цінності індивідуальності кожноі людини! Картина – це плід колективноі творчості багатьох дуже-дуже різних і надзвичайно прекрасних людей у творчому діалозі – діалозі, який іноді без слів (не всі наші «друзі» у силу обмежень здатні спілкуватися вербально), засобами лише образотворчості та великоі милоседноі любові здатен на диво творення мистецтва! Робота була створенна у дуже позитивному та дружньому колі під час святкування дня народження «друга» спільноти Данилка! Це був сюрприз та подарунок для всіх «друзів» від креативних та творчих «приятелів» – наших студенток та власниц арт простору «По відчуттях» – Альони та Лізи! Це найбільша за розмірами картина на нашій виставці «Кольорові мрії» 80х60, оформлена у патиновану золотаву багетну раму – може стати окрасою будь якого простору – від вітальні до музичного салону, може бути лотом на доброчинних аукціонах! Ця картина про велику історію дружби, про мистецтво, яке над усім, про Перемогу, про мир, надію та мрію! А ще про стмвол Кам’янця, ту саму ластівку…. «Прилетіла ластівочка, стала собі щебетати – господаря викликати», – найзагадковіші слова «Щедрика», який у світі на Різдво знають як Сarol of the bells.
«Щедрик» – одна із найпопулярніших пісень Різдва у всьому світі. Написана українським композитором Миколою Леонтовичем, вона з часом полонила всю планету. І справжньою загадкою для багатьох є поява ластівочки, вісниці весни, у зимовій щедрівці.
Для наших предків ластівка була символом щастя і добра. Вони вірили, що ластівка – провісник сходу сонця і приходу весни.
У християнській символіці ластівка уособлює спрагу духовного життя, воскресіння. Отже, так надзичайно багато всього в одній роботі! Робота вільна до придбання! Творіть добро! Допоможіть втілити мрії наших “друзів” – людей з інтлектуальними порушеннями розвитку – придбайте собі золоту ластівку! 2500 гр.
Наталія Мендерецька
2.03.24 в останній день тривання нашої спільної виставки (здобувачі вищої освіти Кафедра ОДПМтаРТМ педагогічного факультету КПНУ ім. Івана Огієнка та молодь спільноти міжнародного Руху «Віра і Світло» – люди з інвалідністю та інтелектуальнимм порушеннями розвитку) до нас з візитом завітали курсанти ХНУВСпереглянули виставку та придбали декілька робіт! Ми дуже вдячні за увагу до нашого проєкту «Милосердне Мистецтво», який покликаний привернути увагу до проблем молодих людей з інвалідністю, за здатність до емпатії, відкритість та сміливість до ідей інклюзивного суспільства, доброту та людяність!
Наталія Мендерецька
23.02.2024 р. на закріплення вивченої теми “Видово-жанрова характеристика образотворчого мистецтва” з навчальної дисципліни “Основи образотворчого мистецтва з методикою” 🎨із здобувачами-дошкільниками 3 курсу відвідали виставку “Кольорові мрії”. ЇЇ представили картини спільноти “Квітка на камені” та “Діти сонця” міжнародного руху “Віра і світло” (молодь з особливими потребами, їх батьки та волонтери), а також студенти кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва КПНУ імені Івана Огієнка. Отримали неймовірну порцію емоцій, натхнення та теплоти і світла від робіт. Наталья Мендерецкая , дякую! Марія Давосир Ілона Кузьмич Августа Маркова Ангеліна Маркова Альона Бабій
Хто не мав можливості відвідати виставку залишаємо Вам на згаду віртуальний тур:

Виставка КОЛЬОРОВІ МРІЇ

Ivan Pidhurnyy

Коментарі закрито.