Комерційні послуги у галузі реставрації

Комерційні послуги у галузі реставрації

У період з листопада по грудень 2023 року кафедра успішно надала платні послуги з науково-технологічних досліджень, експертизи та реставрації творів мистецтва. Виконані роботи включали аналіз, оцінку та реставраційне втручання у твори образотворчого й декоративно-прикладного мистецтва.

Роботи охоплювали 14 етапів, включаючи науково-технічні дослідження, експертизу та реставрацію. Виконання діяльності було здійснено в рамках визначених термінів, відповідно до угоди між сторонами. Детальний науково-технічний звіт та інші необхідні документи будуть передані замовнику.

Наші плани на майбутнє включають:

  1. Розширення спектру послуг: Ми плануємо розробити індивідуальні програми реставрації, надати експертну оцінку творів мистецтва та консультації з реставрації та консервації. Розробка проектів використання творів мистецтва в інтер’єрах приміщень різного призначення.
  2. Проведення науково-освітніх заходів: Ми розглядаємо можливість проведення майстер-класів та семінарів з реставрації та декоративного мистецтва для широкої аудиторії. Останнім часом існує попит на заходи, які ми маємо можливість проводити, але такі, що не стосуються підготовкиі підвищення кваліфікації учителів. Мова іде про викладачів спеціалізованої освіти, фахової передвищої освіти (спеціальність 023)
  3. Співпраця з музеями та культурними інституціями: Ми активно шукаємо можливості для спільних проектів з музеями та культурними інституціями з метою збереження культурної спадщини. Досвід проведення спільних заходів “Сродні“, і “Подолянка” спільно з Кам’янець-Подільським державним історичним музеєм вже є, залишилося його перевести на новий комерційний рівень.

Ці напрямки розвитку дозволять нам продовжити нашу місію збереження та розвитку культурної спадщини, а також підвищити доступність наших послуг для різних клієнтів та зацікавлених осіб.

Ivan Pidhurnyy

Коментарі закрито.