Зв’язок Освіти і Науки з Культурою і Мистецтвом

Зв’язок Освіти і Науки з Культурою і Мистецтвом

Традиційно на початку навчального року у рамках освітньої компоненти Вступ до спеціальності відбувається знайомство з освітньою програмою. Першими стейкхолдерами для художніх спеціальностей виступають представники музеїв. Давня співпраця з Кам’янець-Подільським державним історичним музеєм-заповідником щороку поповнюється новими учасниками і це здобувачі спеціальностей кафедри. Так складається, що в останні дні навчання теж проходять у стінах музею на відкритих Захистах кваліфікаційних робіт. Першокурсники залюбки відвідали Галерею мистецтв КПДІМЗ у Старому місті, де випускниця кафедри, а тепер завідувач художнім відділом галереї Алла Ковальчук із захопленням занурила здобувачів у світ мистецької спадщини регіону.

До першокурсників приєдналися студенти 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, а також другокурсники другого (магістерського) рівня вищої освіти. Вони паралельно знайомили “колег” із фондами музею. Екскурсію для них проводила т.в.о директора музею Інна Швець, завідувачка фондів.

На завершення всі разом переглядали “Виставку з колекції родини Щербанів”, яка тимчасово експонується у Галереї. Автором переважної більшості творів виставки є наш Тімур Такіров, художник-реставратор.

Найбільше захоплення відвідувачів викликала “Абетка Бориса Негоди”. Але то треба бачити…

Ivan Pidhurnyy

Коментарі закрито.